Pies czy kot?: pies Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2013 Posty: 269 Skąd: żoli
#1 Wysłany: 2014-09-10, 10:16 fossil czy nautica?
kupuje na prezent-w grę wchodzą tylko te dwa modele. Chodzi mi o firmę bo wygląd to wiadomo:
_________________ Kupiłem właśnie Mosera, zaraz lecę na wymarzony urlop, tak więc wolałbym uniknąc sytuacji, że teraz wpłace zaliczke i będę musiał na urlopie jeść chleb z pasztetem Czy mógłby ktoś założyć za mnie tą zaliczkę?
Jesli chodzi o firmę to jakość pewnie ta sama jak się ubiera osoba dla której to prezent? Fossil będzie bardziej uniwersalny, nautica bardziej sportowa.
Pomógł: 11 razy Wiek: 42 Dołączył: 14 Lis 2013 Posty: 1924 Skąd: Kraków
#6 Wysłany: 2014-09-10, 10:58
olek, dla kogo, jaki wiek, jakie cechy charakteru ma ta Osoba?
_________________ Pick people of high integrity over capability. Capability degrades. Integrity compounds.
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#7 Wysłany: 2014-09-10, 11:02
Żodyn
I ciekawym, dlaczego niby kumotrowie wyżej oceniają markę Nautica niż Fossil? IMO jest dokładnie odwrotnie
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#8 Wysłany: 2014-09-10, 11:29
Jeśli dobrze kojarzę, Nautica produkuje głównie odziez i sprzęt żeglarski/sportowy, a Fossil to firma stricte modowa Czyli z dwojga złego lepsza ta pierwsza, dodatkowo w przypadku Fossila odrzuca mnie design wielu projektów i ceny od czapy...
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#9 Wysłany: 2014-09-10, 11:31
Dlaczego ? Dlatego, że miałem jeden i drugi produkt ... Nautica nawet dwa modele. Jeden kwarc, jeden automat. Fossil niestety znacznie gorzej wykonany i droższy
Zestawione zegarki były zestawem typowo wakacyjnym i nie jedno przeszły. W tym kontekście najbardziej wytrzymałym okazał się automat Nautica. To jednak jest odczucie subiektywne. Każdy ma swój pogląd
_________________ "Żyj pasją, a spełnisz marzenia"
#10 Wysłany: 2014-09-10, 11:54
A wiecie, że pomijając np. takie faktycznie modowe marki jak Adidas (zegarki), Emporio Armani, Diesel, DKNY czy Michael Kors, to np. Zodiac czy Skagen to też Fossil? i zdaje się że Mondaine też ma z nimi bardzo mocne relacje
Że nie wspomnę np. o marce Fossil Swiss Line kupili jakąś fabryczkę przy włoskiej granicy i sami trzaskają tam mechanizm STP-1-11
http://blog.watchuseek.co...swiss-line.html
Widziałem na żywo i macałem te zegarki i powiem że bardzo fajne i nosiłbym, tylko cena zaporowa no bo Swiss panie
Ostatnio zmieniony przez goTomek 2014-09-10, 12:06, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: pies Pomógł: 8 razy Wiek: 49 Dołączył: 15 Paź 2010 Posty: 1675 Skąd: *Miasto know-how
#11 Wysłany: 2014-09-10, 12:10
No cóż, firma się rozwija. Imho, właściwa droga.
Rzeczywiście nie znane były mi fakty, które przytoczyłeś. Zawsze postrzegałem te zegarki jako mocno budżetowe, z bazarowym designem, przeznaczonym na rynek mainstreamowy ...
Osobiście uważam, że ciężko będzie im na chwilę obecną przeskoczyć na półkę zegarków wyżej pozycjonowanych, nawet biorąc pod uwagę zegarki, które przedstawiłeś ...
Ostatnio zmieniony przez Elix 2014-09-10, 12:12, w całości zmieniany 1 raz
#12 Wysłany: 2014-09-10, 12:17
No tez nie sądzę, żeby coś tam przeskakiwali od razu ale w kontekście Fossil czy Nautica...
#13 Wysłany: 2014-09-10, 12:28
Nadal to do mnie nie przemawia ...
Biorąc pod uwagę, że zestawiamy ze sobą dwa zegarki o podobnym budżecie, to dla mnie zielone światło ma Nautica, z racji tego, że w testach długodystansowych na nadgarstku, spisała się znacznie lepiej niż Fossil.
Generalnie jednak, nie wybrałbym żadnego z nich, pomimo pozytywnych odczuć z użytkowania Nautica. Zdecydowanie wolę dołożyć i kupić sikora zdecydowanie lepiej wykonanego i odzwierciedlającego moje potrzeby, nawet kosztem ceny zakupu.
#14 Wysłany: 2014-09-10, 12:46
Spoko, nie mam zamiaru Cię przekonywać
Elix napisał/a:
w testach długodystansowych na nadgarstku, spisała się znacznie lepiej
Wiesz, można by znaleźć wiele historii, gdzie Perfect spisze sie lepiej niz Certina choćby , jednostkowe testy mówią dokładnie nic niemniej kształtują zapewne przyszłe wybory.
Z tych dwóch pokazanych na początku też nie wybrałbym żadnego, odnoszę się tylko do tego która marka w moim odczuciu robi fajniejsze zegarki
#15 Wysłany: 2014-09-10, 13:40
goTomek napisał/a:
jednostkowe testy mówią dokładnie nic niemniej kształtują zapewne przyszłe wybory.
Dlatego napisałem, że jest to odczucie subiektywne
Poza tym, to nasze indywidualne preferencje definiują również postrzeganie pewnych wartości ...
A o tym można by długo i namiętnie ...