Chciałbym kupić podobny zegarek do Omegi Planet Ocean. Im bardziej podobny - tym lepiej. Gubię się w internecie w zegarkach, nie wiem co jest podróbą, a co nie.
Czy ten zegarek to podróba, a sekcja "Without logo watch" jest utworzona na potrzeby sprzedawania podróbek, sklep jest na forum polecany:
http://www.parnis-shop.co...products_id=442
Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#3 Wysłany: 2014-09-30, 17:07
Lepiej nie ryzykować tych za bardzo "podobnych" bo sam sklep może i jest ok , ale tu po prostu przeginają sprzedając podróbki ze zmienioną tarczą .
Alpha albo Parnis robią homage Omegi
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 154 Skąd: Słoneczne południe
#4 Wysłany: 2014-09-30, 19:15
Zwróciłeś uwagę na wodoszczelność tych zegarków? Do "głębokich inspiracji" w wyglądzie nic nie mam- sam np. rolkopodobnym Steinhartem bym nie wzgardził, ale osobiście nie kupiłbym divera w którym strach umyć ręce...
Zwróciłeś uwagę na wodoszczelność tych zegarków? Do "głębokich inspiracji" w wyglądzie nic nie mam- sam np. rolkopodobnym Steinhartem bym nie wzgardził, ale osobiście nie kupiłbym divera w którym strach umyć ręce...
Alphy są wodoszczelne i testowane w fabryce. Wprawdzie na 3 atmosfery, ale konstrukcyjnie to są w większości solidne "setki". Ja w swoich pływałem od zawsze.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Mar 2014 Posty: 154 Skąd: Słoneczne południe
#10 Wysłany: 2014-10-01, 13:49
ALAMO napisał/a:
Prof. Avenarius napisał/a:
Alphy są wodoszczelne i testowane w fabryce. Wprawdzie na 3 atmosfery, ale konstrukcyjnie to są w większości solidne "setki". Ja w swoich pływałem od zawsze.
Fakt- mój błąd, przesadziłem pakując Alphę do jednego worka z raczej 'loteryjną' wr Parnisa. Zasugerowałem się tym wr30.
Możesz również poszukać moda seiko robionego na planet ocean lub sam złożyć jeśli masz możliwości (yobokies ma w ofercie części) Na forum są koledzy którzy robili takie mody
Pierwszy link z ebay (troszkę drogi jest) :