_________________ Co Cię nie zabije to Cię je#nie po kieszeni
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#6 Wysłany: 2015-01-23, 12:50
Świetna, przypomina nieco B.R.M. ale to świetny kandydat na moto-chroniacza w kolekcji!
Oj, się zastanowię, na pewno!
Szkoda tylko, że bakteria...
Jaka cena planowana?
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2015-01-23, 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot
#8 Wysłany: 2015-01-23, 13:16
To nie bakteria - to Seiko NE88 (nowy chrono automat).
Datownik
Bez datownika - odpada. Wg mnie to jedna z najważniejszych funkcji współczesnych zegarków . Boleję że F125p Akropolis będzie bez datownika - ale taki mechanizm.
Miejsce - standardowe ułożenie - każde inne wymagałoby przedrukowania pierścienia daty.
Kolor - na chwilę obecną Seiko ma tylko wersję srebrne tło/czarne cyfry. Mają mieć jeszcze czarne tło/białe cyfry. Jak się zgra czasowo to może zastosujemy taki - każda inna opcja wymaga przedruku pierścienia daty. Pasowała by wersja białe tło/czarne cyfry ale Seiko na razie nie planuje.
W tym projekcie zdecydowanie chcę uniknąć drukowania pierścienia daty we własnym zakresie - wiem ile to zabawy/problemów po drukowaniu pierścieni do M20
Ostatnio zmieniony przez atomtomski 2015-01-23, 13:20, w całości zmieniany 1 raz
Pies czy kot?: kot
#11 Wysłany: 2015-01-23, 13:54
Na tachymetrze 55 i 50 to prędkość po przejechaniu kilometra przez ponad minutę.
Tu z założenia poszliśmy w skalę z 'małymi - wolnymi' kilometrami. Zastanawiam się jeszcze czy nie skończyć skali na 140 jak były wyskalowane oryginalne prędkościomierze.
Z_bych Koneser chińskiego majeranku Morda Zdradziecka
Oooo. Ten Cykor mi się podoba! Fajna koronka. Jedno ale... Dlaczego tylko końcówka minutowej jest lumowana? Bo to chyba luma jest?
prezesso Klon Kierownika Pola Ryżowego street's disciple
#13 Wysłany: 2015-01-23, 15:07
bo w drugiej dla odnmiany są kółka lumowane...
Że automat to wypas!!!!!
Jestem w szoku!
Koniecznie na tarczy musi się znaleźć "automatic" bo tak każdy pomyśli, jak ja, że to kwarc.
Tym bardziej przy takim układzie totalizatorów.
Ponawiam więc tym bardziej pytanie o cenę...
EDIT
Robotę robią nakładane indeksy i krój! Super.
Dobrze, że na łatwiznę nie poszedłeś...
_________________ Skate or die!
Ostatnio zmieniony przez prezesso 2015-01-23, 15:09, w całości zmieniany 1 raz