#1 Wysłany: 2015-04-01, 09:43 Dla poważnego handlowca
Witam Wszystkich po dłuższej przerwie,ciesząc się z możliwości przebywania w tak zacnym gronie.....
a teraz do rzeczy,bo nie mam zamiaru Wam dalej słodzić
Mój dość bliski Kolega z kraju wschodniego,a konkretnie z Białorusi, a tak całkiem konkretnie z Pińska, poprosił mnie o pomoc w znalezieniu dla Niego zegarka . Pierwszego poważnego zegarka. I nie ma w tym nic zadziwiającego, za wyjątkiem faktu 50 na Jego karku,ale podobno nie metryka decyduje o wigorze
Tak oto Jan jest dyrektorem handlowym w jednej z białoruskich firm i zajmuje się kontaktami z zagranicznymi kontrahentami, między innymi z Polski, oraz innych krajów Mumii. No i należałoby poszukać dlań zegarka odpowiedniego dla takiegoż faceta.
U mojego Kuzyna zauważył Kemnera Toennau w wersji czarnej i się z lekka zakochał. Pasowałby Mu również w jasnej. Tyle,że ani jeden,ani drugi już nie są dostępne jako nowe.
No ewentualnie,jakby się któren z Kumotrów zdecydował opylić w stanie NOS ,to byśmy reflektowali(ale to na priv proszę)
Teraz oczekiwania :
EDC w typie raczej garnitury, koniecznie na pasku, data, żadnych "dziur" w cyferblacie, żadnej ruleksowej gazety , zegarek ma być zwracający uwagę, ale z kolei nie oczojebny
SARB065 odpada , macał go już i nie zagadał do Niego.
Budżet powiedzmy do : 1000 jurków po kursie 4,20 pln
Ja bym na jego miejscu przemyślał jakiegoś złotego garniturowca CCCP.
Po co na siłę upodabniać się do handlowców z UE. Przecież wiadomo, że w tej konkurencji z takimi nie wygra.
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Sylwek [Usunięty]
#5 Wysłany: 2015-04-01, 10:11
Wintergreen, noooo , On właśnie noworuska nie chce.
Chodziło mi o Poljota czy Rakietę z poprzedniej epoki, nie noworuska.
Jak chce jednak naśladować kolegów z Unii, to nie może to być marka dla średniego Polaka/Niemca/Hiszpana anonimowa. Kemmer czy Seiko nie zwrócą uwagi laika a dla konesera pewnie mimo wszystko za mały budżet. Tissot Visodate? Ładny, rozpoznawalny, bez zadęcia.
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#7 Wysłany: 2015-04-01, 11:07
Cytrynka DS1.
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#8 Wysłany: 2015-04-01, 11:26
Hamilton może? Linia Jazzmaster i tu: Day Date, Viewmatic, Maestro - wszystko w budżecie. Ew. Maestro Chrono, letko ponad budżet
Albo linia American Classic: Intra-Matic
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused