#1 Wysłany: 2015-04-07, 11:48 Zegarek do 350zł na wąski nadgarstek
Witam,
przymierzam się do kupna zegarka. Wybrałem już kilka modeli, ale jeszcze sie waham
Problemem jest też mój cienki nadgarstek - trochę ponad 15cm obwodu
Jak narazie skłaniam się ku pierwszej pozycji. Czy jest duża różnica między Casio Beside (1) a Edifice (nr2) ?
Lorus z pozycji nr 4 podoba mi się w sumie tylko dlatego, że jest z herbem Barcy
Czy te zegarki nie będą za duże na mój nadgarstek ? Który z tych polecacie ? Może są jeszcze jakieś ciekawsze pozycje do 350zł ? Zegarków na bransolecie chyba nie ma co brać pod uwagę ze względu na mój nadgarstek Zegarek do noszenia na co dzień, ale też żeby pasował do koszuli / garniaka ... taki uniwersalny
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Paź 2014 Posty: 115 Skąd: Ostrowiec Św.
#3 Wysłany: 2015-04-07, 12:32
Seiko ma też modele z inną tarczą opartą na tym samym mechanizmie co snk.
Osobiście mogę również polecić rozejrzeć się za ruskami. W zakładanym budżecie znajdziesz naprawdę ładne egzemplarze a jeśli chodzi o średnicę to są małe zegarki (jak na obecne standardy).
Np. taki Łucz w praktycznie idealnym stanie można dostać za ok 100-120zł:
https://www.google.pl/sea...w=1920&bih=1048
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#4 Wysłany: 2015-04-07, 12:39
SNK645
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
Ten Seiko SNK645 na pasku też fajny, ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Większość tych Seiko jest na bransolecie, czyli pewnie musiałbym jeszcze oddzielnie kupić sobie pasek ;/
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29444 Skąd: KrK
#8 Wysłany: 2015-04-07, 14:48
Przy Twoim nadgarstku 40mm to IMO max.
Przejrzyj ofertę Limango czy jak to się tam nazywa. Ostatnio było dużo zegarków. Jest tam też outlet.
czarekfcb napisał/a:
...
Ten Seiko SNK645 na pasku też fajny, ale nie mogę go nigdzie znaleźć. Większość tych Seiko jest na bransolecie, czyli pewnie musiałbym jeszcze oddzielnie kupić sobie pasek ;/
To dobrze. Przy odsprzedaży na kajdanie szybciej sprzedasz.
Pasek za parę złotych dokupisz/dorobisz jaki chcesz.
Przymierzyłem dzisiaj w domu jakieś dwa poglądowe zegarki (jakieś chińczyki ), które miały srednice 40mm i wyżej. Nie wygląda to jeszcze tak najgorzej więc chyba aż tak bardzo nie muszę się ograniczać.
Prawie jestem już zdecydowany na CASIO MTP-1374L-1 BESIDE , czy może opłaca się dopłacić te 100zł i kupić zegarek z serii Edifice ? (zegarek nr 2)
Skoro nie muszę się tak ograniczyć i spokojnie mogę wybierac coś w przedziale 40 - 43mm to jest może jakaś jeszcze ciekawa alternatywa ?