Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 506 Skąd: Ostrówek
#1 Wysłany: 2015-07-03, 11:57 Coś niedrogiego bez prestiżu
Koledzy, pomóżcie, gdyż kcem nowego łocza.
Cechy konieczne:
- duży +45 mm;
- duża tarcza = wąska luneta/bezel, bo nie lubię małych tarcz mocno obudowanych w dużych zegarkach (najlepszy przykład to Monster);
- coś się powinno dziać na tarczy, bo kompletinie nie rozumiem tarcz z drukarki w zegarkach droższych niż 500 zł (patrz niżej);
Cechy porządane:
- chętnie coś z mikrobrandu o ile się da w takim budżecie . Seikacze, Citki, Orienty ostatecznie. Szukamy czegoś bez prestiżu
- szafir, bo bedzie w częstej rotacji;
- automat, ale nie mam uczulenia na prąd;
- przestrzena tarcza lub kolor lub lekki wonsz ale nie przesadzony jak choćby w najthołkach;
- tryt
Budżet w okolicach 1500 pln, do ewentualnego najciągniecia jeśli zegar wyrwałby mnie z bamboszy.
Może być używka.
Blisko oczekiwań są:
- Gerlachowy EDC, ale nie wiem czy dożyję realizacji , a Navigator jednak mały trochę.
- DB DAYNIGHT T-100 OPS , ale w tej kasie chyba bedzie cieżko?
- VE Lunokhod
- Citek NJ0010-55L
Wszelkie inne, nawet pozornie szalone, pomysły mile widziane
Pomożecie?
Pies czy kot?: pies Pomógł: 4 razy Wiek: 49 Dołączył: 26 Mar 2011 Posty: 506 Skąd: Ostrówek
#4 Wysłany: 2015-07-03, 13:36
Hogg napisał/a:
Skoro ten Citizen Ci się widzi, to bierz śmiało... Na żywo zamiata
Widziałem nadgarstkowe chyba satanica, dlatego wpisałem go na listę.
Jak się nic nie znajdzie ciekawszego to go klinkę, za resztę poszukam jakiejś garnitury