Nie mogę się wyleczyć z jednego zegarka. Siedzi mi w głowie odkąd zobaczyłem.
Roamer Superior Moonphase 508821 49 53 05
Do kupienia w UK za 227,36 funtów lub 1420 PLN w PL - nigdzie taniej nie znalazłem. Z UK dochodzi jeszcze wysyłka do PL - sprzedawca nie wysyła poza UK, więc zakupu dokonałby kumpel i musiał przesłać zegar do mnie.
Co mnie boli - taka cena za kwarca i mała popularność Roamera, więc pewnie jak się znudzi bez dużej utraty wartości się nie sprzeda.
Co myślicie ? Jakieś porady, sugestie ?
Dodam jeszcze że walczę ze sobą od dobrych dwóch miesięcy i ciągle go bardzo chcę. Ze Steinhartem w bronzie którego bardzo chciałem mi jakoś przeszło po miesiącu wzdychania (ale w sumie tylko przez mechanizm manualny - jakoś nie lubię nakręcać).
P.S jakiś rok temu przekroczyłem barierę psychiczną 1,2k za automat, obecnie nie mam oporów do 2k za automat. Za kwarca jak ma coś extra np. mechanizm EcoDrive, albo kopertę z tytanu czy jakieś specjalne właściwości do 1k dałbym bez większych oporów.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 22 razy Wiek: 55 Dołączył: 16 Kwi 2013 Posty: 2748 Skąd: WZ
#2 Wysłany: 2016-01-20, 19:01
KubaCK napisał/a:
Ze Steinhartem w bronzie którego bardzo chciałem mi jakoś przeszło po miesiącu wzdychania (ale w sumie tylko przez mechanizm manualny - jakoś nie lubię nakręcać).
nie rozumiem nielubienia nakręcania Nakręcanie, to jest właśnie najfajniejsze
Z tym, co go pokazałeś to poczekaj, może Ci przejdzie
Cena bardzo słaba i zegar IMO nie do odsprzedania
_________________ Pozdrawiam, Wojtek
... Taka jest moja koncepcja, Tak ja to widzę
Oni - wadliwi myśliwi, Ja jestem prawdziwy myśliwy ......
Ostatnio zmieniony przez bert69 2016-01-20, 19:02, w całości zmieniany 1 raz
Może dlatego że pierwszy i jedyny zegar nakręcany miałem Marinę - i jakoś tak ciągle myślałem, że to się rozleci mimo że nic na to nie wskazywało (podświadomość, że chińskie) - kiedyś kupię coś z wyższej półki, może polubię
A myślisz że skąd Roamer pochodzi?
Ale fakt, nie trzeba nakręcać
_________________ Nie oceniaj człowieka po tym gdzie pije, ale ile może wypić!
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14426 Skąd: Gliwice
#5 Wysłany: 2016-01-20, 19:39
KubaCK, jak Cię męczy to bierz- chyba każdy miał w swojej 'karierze' zegarki mocno dyskusyjne, które jednak na danym etapie bardzo mu się podobały
A ze sprzedażą imo nie będzie najgorzej- jest swiss, jest złoto, dużo się dzieje na tarczy, zegarek generalnie 'na bogato' a to podoba się wielu...tylko ewentualnego kupca znajdziesz prędzej na jakimś allegro albo olx niż na forum zegarkowym
goTomek, pamiętasz jak duża ? Może warto poczekać ? Nigdzie nie mogę znaleźć info jak Roamer przecenia zegarki i kiedy. Może napiszę do SWISS i spróbuje ponegocjować, może mają coś powystawowego.
Gdybym go znalazł koło 1k to nawet chwili się nie będę zastanawiał.
goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#11 Wysłany: 2016-01-20, 21:30
no duża
Wrzuciłem go sobie w obserwowane a Amazonie i patrzyłem. Cały czas cena była normalna, duża, aż tu nagle paczę - ponad połowę taniej Coś tam, że ostatni egzemplarz, następne będą poźniej... kliknąłem chyżo... nigdy później już nie widziałem taki tanio
Amazon czasami robi takie obniżki ni stąd, ni zowąd, tylko trzeba trafić, bo trwają nawet tylko kilka, kilkanaście godzin.
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
No jak akurat tego Roamera bym nie brał, podobnie jak zdecydowanej większości jego krewniaków, nawet za niższą cenę, ale to Tobie ma się podobać i o to chodzi, że są różne gusta, jak to Ratlerek ma w podpisie