Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#1 Wysłany: 2016-02-13, 17:26 Almaz w brązie - który?
Witam
Night Hunter z odlecianą ramką datownika w poniedziałek wraca do sprzedawcy a mnie naleciało na brąz i zastanawiam się, czy nie dopłacić i nie wziąć któregoś z poniższych,:
1. Almaz Bronze, automatic, Seiko NH35A
2. Almaz Bronze, chronograf quartz , Miyota 6S11
Klikać w fotki bo duże!
Podobają mi się oba ale bardziej chrono i tu nawet bakteria mi nie przeszkadza.
Przyciąga mnie jego kolorystyka, złoto z czernią plus niewielkie, jasnoniebieskie akcenty.
Automat tez fajny ale, IMO, ta zielona tarcza ze słoneczkiem jest zbyt jaskrawa.
Gdyby była matowa to wyglądałoby to lepiej.
Pomożcie podjąć decyzję?
Jeśli można to proszę o kilka słów uzasadnienia
Pies czy kot?: pies Pomógł: 2 razy Wiek: 39 Dołączył: 13 Lut 2015 Posty: 82 Skąd: Gdańsk
#4 Wysłany: 2016-02-13, 18:12
Lotnik napisał/a:
Almaz chorono najfajniejszy. Przy tym MC będziesz miał teraz non stop obawy czy coś nie odpadnie.
Zgadzam się z kolegą w 100%
Jeżeli na dzien-dobry już ramka odpadła to może być gorzej.
A jeżeli chodzi o Almaz to te jasno niebieskie akcenty very naaaajjjss
_________________ Pan Vonski jest Debeściak! i jego mafia też jest Debeściak!
Mierzyłem dwójkę, ciagle mi siedzi w głowie, nie podrasował mi jedynie wąski pasek. W sensie sam w sobie jest super, tylko fajnie jakby do wielkości zegarka był 24 mm.
Wiec ode mnie zdecydowanie 2 bo zegar jest świetny!
Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#10 Wysłany: 2016-02-13, 19:30
Póki co rozkład Waszych głosów pokrywa się z moimi odczuciami.
Chrono bardziej mi się podoba ale lekko odstręcza mnie mechanizm, automat ma pasujący mi werk ale trochę mniej mi się podoba.
Zobaczymy, jeszcze niedziela na przemyślenie...
PS
Pasek szerokości 22 mm to akurat dla mnie zaleta bo mam chyba ze trzydzieści różnych w tym rozmiarze