Pies czy kot?: pies Pomógł: 66 razy Wiek: 60 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 35110 Skąd: Polska Pd. B
#1 Wysłany: 2018-10-10, 12:34 Houston - mamy problem... z paskiem.
Spotkała mnie (i nie tylko ) taka przykrość :
Nie wiem, czy to guma, czy silikon, ale chyba ten drugi, bo pasek jest giętki, elastyczny, a w wyproście nie widać żadnych felerów (nie mówię o tych pęknięciach na otworach pod język klamry, bo to w ogóle jakś tragedia jest )
Spotkaliście się już z czymś takim w waszych paskach tego typu
_________________ Pozdrawiam
Krzysiek/Fazi64
Ostatnio zmieniony przez Fazi 2018-10-10, 12:37, w całości zmieniany 1 raz
Machu Klon Właściciela Pola Ryżowego Duże jest piękne:D
Pomógł: 122 razy Wiek: 38 Dołączył: 10 Maj 2011 Posty: 14425 Skąd: Gliwice
#2 Wysłany: 2018-10-10, 12:48
Pasek używany niezgodnie z przeznaczeniem - tj. w lotniku
Niech zgadnę - był zapięty na zegarku, którego wsadziłeś w pudełko, i znalazłeś po dwóch latach ?
Bo ja ostatnio jak znalazłem, a takich okolicznościach, Kazika Merlina, to gumowy pasek był pęknięty na trzy części
Tak że zapnij, i jeszcze schowaj na rok
Pomógł: 8 razy Wiek: 68 Dołączył: 31 Sty 2013 Posty: 1491 Skąd: z innego wymiaru
#12 Wysłany: 2018-10-11, 10:53
Nie zamierzam tu snuć jakiejś teorii spiskowej, ale skoro "gumki recepturki" potrafią po pewnym czasie leżakowania w torebce się rozkładać i pękać, to winię za taki stan środowisko i skład powietrza w jakim przyszło nam obecnie żyć i nim oddychać...nie rozwinę przy tej okazji "epidemii nowotworów", bo to osobny temat.
_________________ Normalność, to indywidualne postrzeganie rzeczywistości.
Pies czy kot?: pies Pomógł: 44 razy Wiek: 44 Dołączył: 12 Cze 2013 Posty: 11594 Skąd: Łódź
#13 Wysłany: 2018-10-11, 11:17
Bimberek napisał/a:
... "gumki recepturki" potrafią po pewnym czasie leżakowania w torebce się rozkładać i pękać ...
Dokładnie
Pozostawienie na dłuższy okres jakiś tworzyw, gum i e.t.c. z czasem tracą swoje właściwości przez właśnie działanie atmosferyczne.
Imo najlepiej przechowywać takie rzeczy w próżniowym opakowaniu.
Nie bez przyczyny takie gumy jak np. Obris przychodzą zapakowane w dość szczelnej grubej folii z zapięciem strunowym.
I takie mogą sobie leżeć na magazynie
A jak będzie jeszcze dostęp światła i taki pasek będzie leżał bez opakowania np. na parapecie to zapewne po pół roku będzie jego zgon
Miałem tak z jednym stary G i jego bezelem.
Dość wiekowy model ale wyglądał dobrze, chciałem zdjąć do czyszczenia i pokruszył się w rękach jak spieczony tost
... żyję z zasadą "miej wyjebane, a będzie Ci dane".......