Pies czy kot?: pies Pomógł: 76 razy Wiek: 64 Dołączył: 03 Paź 2013 Posty: 19089 Skąd: TST
#38 Wysłany: 2016-02-15, 21:00
No i zamówiony Almaz...automat z zieloną tarczą
Początkowo zafiksowany byłem na tym chrono bo jednak lepiej wygląda z tymi niebieskimi akcentami.
Przespałem się jadnak z tematem a i Wasze posty też dały mi jednak do myślenia i pomogły w podjęciu innej decyzji.
A dlaczego dokładnie?
1. Automat - ogólnie nie przepadam za kwarcowymi zegarkami . Owszem, kupię ale jeśli mam wybór to jednak wolę tradycyjny, mechaniczny werk.
2. Automat ponownie - faktycznie, tak jakoś bardziej pasuje do takiej koperty niż kwarc. Poza tym to werk Seiko więc powinien pracować długo i bezawaryjnie a jeśli nawet, to części są dostępne bez problemu i każdy normalny zegarmistrz da radę to serwisować.
3. Jednak wygląd - czytelność tarczy dużo lepsza no i w sumie ta zieleń bardziej pasuje do koperty z brązu, nawet ze słoneczkiem.
4. Wodoszczelność - niby oba mają WR200 i koronka jest zakręcana ale przyciski chronografu już nie. Jak popracują to różnie może być a to w zasadzie taki zegar na urlop.
5. Patrzyłem po sklepach, zatoce itp. i automat się praktycznie rozszedł a chrono wciąż dostępne czyli jednak popularniejsze a co za tym idzie, powinno być go łatwiej odsprzedać. Jakby co
6. Całkiem przyzwoitą cenę dostałem
Jutro ma wysłać to pewnie pojutrze będzie pokazywane.
[ Dodano: 2016-02-16, 16:26 ]
Na zakończenie delikwent