ryzyk- fizyk - mnie do cyclopa nie doliczyli - sprzedawca deklaruje niską wartość więc jest szansa
A jaką wartość zadeklarował? Bo gdzieś znalazłem, że teoretycznie cło jest naliczane do paczek o wartości powyżej 150euro, natomiast gorzej jest z podatkiem który doliczany jest do paczek o wartości powyżej 22euro (Źródło danych )
maciek [Usunięty]
#33 Wysłany: 2011-11-22, 20:35
Strzała napisał/a:
Iks1984 napisał/a:
ryzyk- fizyk - mnie do cyclopa nie doliczyli - sprzedawca deklaruje niską wartość więc jest szansa
A jaką wartość zadeklarował? Bo gdzieś znalazłem, że teoretycznie cło jest naliczane do paczek o wartości powyżej 150euro, natomiast gorzej jest z podatkiem który doliczany jest do paczek o wartości powyżej 22euro (Źródło danych )
Jak przyjrzałem się za zdjęcie tego modelu który mnie interesuje to okazało się ze skrótowe nazwy dni sa jakimiś robaczkami napisane. Napisałem maila z pytaniem odnośnie tych napisów, ale jeszcze się nie odezwali. Ciekawe co z tego wyjdzie
maciek [Usunięty]
#41 Wysłany: 2011-11-23, 13:01
pewnie kalendarz jest podwójny, arabski i nasz.
Jak ustawisz na nasz w trakcie przestawiania - to taki już zostanie i tak będzi pokazywał.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-11-23, 13:02, w całości zmieniany 1 raz
Mówiąc robaczki miałem na myśli właśnie arabski. Nie wiedziałem, że tak jest z tymi kalendarzami, bo w sumie to nie miałem nigdy zegarka z kalendarzem
Czyli najprawdopodobniej tak to może wyglądać
maciek [Usunięty]
#43 Wysłany: 2011-11-23, 13:05
Strzała napisał/a:
Mówiąc robaczki miałem na myśli właśnie arabski. Nie wiedziałem, że tak jest z tymi kalendarzami, bo w sumie to nie miałem nigdy zegarka z kalendarzem
Czyli najprawdopodobniej tak to może wyglądać
no jacha że tak , zazwyczaj (zawsze?) są dwa języki w kalendarzach, czasem jest to hiszpański i angielski, czasem krzaczki i angielski, pewnie są też i inne kombinacje
Przez Was jestem coraz bardziej zdecydowany, żeby kupić tego Seiko
Tylko szkoda, ze nie można go dokręcać koronka, bo codziennie pewnie bym go nie nosił, a po przerwie ożywiać go trzeba będzie ;p