Poprzedni temat «» Następny temat
3 pomysły na nowy zegarek...
Autor Wiadomość
modrzew
[Usunięty]

#31  Wysłany: 2012-01-16, 22:21   

Tomek napisał/a:
ostatnio ktoś od nas chciał go kupić i była mowa o kwocie chyba $100 za jakiegoś FedExa (czyli cło i VAT murowane, ok. $128, liczone na szybko).

Nawet 129$ wg formularza zamówieniowego :???:
Poprosiłem o potwierdzenie czy to na pewno by tyle kosztowało. Tak czy siak razem z ewentualnymi opłatami celnymi daje to całkiem sporą sumkę...

Iks
Klon Właściciela Krajowego K. Ryżowego

#32  Wysłany: 2012-01-16, 22:24   

To jest pewien minus, ale zegar na żywo robi takie wrażenie i pierwszy kontakt jest tak niesamowity, że imo warto :razz: :wink:

modrzew
[Usunięty]

#33  Wysłany: 2012-01-16, 22:39   

To nawet spory minus, jak z 440$, które są do przełknięcia, robi się nagle koło 700$ :shock:

Tak BTW:
Iks1984 napisał/a:
jeśli jesteś zainteresowany przeszukaj forum pod kontem marek takich jak: Helson, Halios, Armida, Benarus czy Deep Blue :razz:

Coś tam przeszukałem i zainteresowało mnie to:

Widzę, że to bardzo budżetowy model, tyle że w kwarcu co mi nie do końca pasuje :P
Ale jest np. coś takiego:

Podobnież na tym samym mechanizmie co Cave Dweller. Ktoś miał przyjemność (bądź nieprzyjemność)? Jak z jakością wykonania? Bo na tym zdjęciu wygląda jakoś nieco tandetnie w porównaniu ze zdjęciem Deep Blue z forum...
Ostatnio zmieniony przez modrzew 2012-01-16, 22:48, w całości zmieniany 1 raz  

bow
Klon Właściciela Pola Ryżowego
Wujek/Zbok brązowy

#34  Wysłany: 2012-01-17, 07:13   

Deep Blue jest do dostania w Europie, bez stresów podróży oceanicznej :twisted:
I jest wersja w automacie, która trzyma klimat :)

http://www.watchobsession...SEA-DIVER-1000m

modrzew
[Usunięty]

#35  Wysłany: 2012-01-18, 19:45   

No więc tak - Keith Boschetti potwierdził 129$ i ani dolara mniej, przesyłka FedEx, co czyni przedsięwzięcie średnio opłacalnym. Chodzi mi tu o stosunek kosztu przesyłki i dodatkowych opłat do ceny towaru. Zegar robi zajebutne wrażenie, ale aż takim maniakiem chyba nie jestem :neutral:

Za to przyjrzałem się ofercie Deep Blue i robi ona lepsze wrażenie niż podane wcześniej Excursionist i Monster ;) Są też jak Wy to nazywacie "odważniki" czy "prodiże" podobne nieco w stylu do Cave Dwellera. Poza tym kwarcowym AP Diverem bow zwrócił moją uwagę na całkiem fajną linię Pro Sea Diver w automacie, no i potem przejrzałem już resztę... :mrgreen:

To co mi się spodobało:
- All Purpose Diver czarny lub niebieski

Tylko z tego co widzę trudne je już dostać. No i są to kwarce, choć pewnie w tego typu zegarku to może być nawet zaletą, jak ktoś używa go zgodnie z przeznaczeniem, a nie tylko do lansu i kąpieli pod prysznicem :mrgreen:
Bardzo mi się podoba ta "powycinana" koperta z tym "zębatym" bezelem, świetnie się to komponuje z kajdanem w stylu Kejw Dłelera - choć niestety trzeba sobie takie cuś dokupić osobno, zgadza się?

-Pro Sun Diver biały lub czerwony

Jesli się nie mylę to to samo co Pro Sea Diver, tylko z tarczą ze szlifem słonecznym. Do tego jest automat Miyoty i "klockowaty" wygląd podobnie jak w Boschecie :mrgreen: Wadą może być to, że poza firmowym kajdanem żaden inny sposób noszenia raczej nie wchodzi w grę. Pewnie uda się podczepić pasek, ale to musi dość śmiesznie wyglądać...

- Diver T-100 Daynight biały

Fajny bo z trytem, bo ciekawa tarcza, tylko koperta już mniej ciekawa niż w Sun Diverze - coś jak większa wersja mojego "Sękacza" SKZ207, ale za to można pewnie jakiś inny kajdan albo pasek doczepić. No i mechanizm to chyba jakaś kopia seikowego 7S26.

- Master Explorer czarny, niebieski lub czerwony

Też ciekawy kawał klocka, na jakimś (chyba) nowszym wynalazku Miyoty. Ale znowuż taka bardziej tradycyjna koperta ;)

Z powyższych chyba najbliżej mi do Sun Divera, choć pewnie żaden nie będzie złym wyborem ;)

No i były do wyboru trzy, a są cztery i to całkiem inne :P
Ostatnio zmieniony przez modrzew 2012-01-18, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  

Iks

#36  Wysłany: 2012-01-18, 20:18   

modrzew napisał/a:
Z powyższych chyba najbliżej mi do Sun Divera, choć pewnie żaden nie będzie złym wyborem ;)

Masz rację :wink: - weź ten który Ci bardziej pasuje - skoro cena ma znaczenie drugorzędne. To są naprawdę porządnie wykonane zegarki. Mam Daynight Divera w starszej wersji i ani przez chwilę nie przeszło mi przez myśl aby go sprzedać, co u mnie nie jest takie oczywiste wbrew pozorom :mrgreen: Będzieszpanzadowolony :!:

Cezar
Klon Ryżowego Długiego Marszu
MARUDA i MENDZIARZ

Pies czy kot?: pies
 #37  Wysłany: 2012-01-18, 20:21   

Iks1984 napisał/a:
nie przeszło mi przez myśl aby go sprzedać

Oj :cool:

modrzew
[Usunięty]

#38  Wysłany: 2012-01-18, 20:25   

Iks1984 napisał/a:
[ skoro cena ma znaczenie drugorzędne.

Aż takim szczęśliwcem nie jestem :mrgreen: Droższych modeli niż Master Explorer nawet nie rozpatruję (zresztą pewnie znalałzoby się zaraz drugie tyle sprzętu, który też warto w >tym coraz większym< budżecie, albo >tylko troszeczkę dokładając<), a szczerze mówiąc to też mało co mi się z nich podobało...

Iks

#39  Wysłany: 2012-01-18, 21:00   

dago napisał/a:
Oj :cool:

noooo, żaka lemą i dużego Makowca też nie oddam :razz:

[ Dodano: 2012-01-18, 21:04 ]
modrzew napisał/a:
Aż takim szczęśliwcem nie jestem :mrgreen: Droższych modeli niż Master Explorer nawet nie rozpatruję (zresztą pewnie znalałzoby się zaraz drugie tyle sprzętu, który też warto w >tym coraz większym< budżecie, albo >tylko troszeczkę dokładając<), a szczerze mówiąc to też mało co mi się z nich podobało...

Wiadomo, że w pewnych granicach, ale jednak rozpiętość między AP diverem a master explorerem już jakaś jest :razz: A tak BTW ktoś od nas ma ME z czarną tarczą i coś przebąkiwał o bazarku :razz:

modrzew
[Usunięty]

#40  Wysłany: 2012-01-19, 21:35   

Iks1984 napisał/a:

jednak rozpiętość między AP diverem a master explorerem już jakaś jest

Ten AP Diver to taki ewenement w tym zestawieniu, jest na tyle fajny że się w nim znalazł abstrahując od ceny - jak widać taniej nie zawsze musi oznaczać gorzej ;)

Zastanawiam się nad zakupem w jednym z tych dwóch sklepów:
- http://www.discountwatchstore.com/
- http://www.watchobsession.co.uk/index.php

Ten pierwszy niby tańszy, ale po doliczeniu cła, "watoliny" i kosztu przesyłki jeśli dobrze liczę, to wychodzą ceny w sumie podobne jak w tym drugim. Drugi jest do tego lepiej zaopatrony w Dip Bló ;) Choć np. AP Diver dostępny własnie w tym pierwszym...

Macie jakieś doświadczenia z tymi sklepami?
Korzystaliście z bezpłatnej przesyłki w WatchObsession - jak to wyglądało czasowo i jakościowo? Czy może jednak warto dopłacić do przesyłki ubezpieczonej?

Tomek
King of chinese maierans
Nie znam się ...

#41  Wysłany: 2012-01-19, 21:47   

Kupowałem i w jednym i w drugim. W discount cła i VAT nie było, wysłali mi przesyłkę USPS-em (była jakaś promocja - szip za $8).
Z watchobsession przesyłka dotarła w 5 dni.

modrzew
[Usunięty]

#42  Wysłany: 2012-01-19, 21:50   

Tomek napisał/a:
Kupowałem i w jednym i w drugim. W discount cła i VAT nie było, wysłali mi przesyłkę USPS-em (była jakaś promocja - szip za $8).

Ale coś było kombinowane jako "gift" lub podobne historie, czy po prostu udało się akurat ominąć te "przyjemności"? ;)
Tomek napisał/a:

Z watchobsession przesyłka dotarła w 5 dni.

Ta zwykła, darmowa?

Tomek
King of chinese maierans
Nie znam się ...

#43  Wysłany: 2012-01-19, 21:54   

modrzew napisał/a:
Ale coś było kombinowane jako "gift" lub podobne historie, czy po prostu udało się akurat ominąć te "przyjemności"?

Zabiliby śmiechem, nawet nie pytałem, to duży hamerykański sklep, nie poszliby na to.
modrzew napisał/a:
Ta zwykła, darmowa?

Ano zwyklutka, bezdutkowa ..

modrzew
[Usunięty]

#44  Wysłany: 2012-01-19, 22:01   

Czyli miałeś farta, jak z Cave Dwellerem ;)
Niestety w "dyskoncie" nie mają modeli, które najbardziej mi się podobają...

[ Dodano: 2012-01-22, 16:53 ]
Wybór dokonany :mrgreen:

Dziękuję wszystkim za pomoc!

Odpowiedz do tematu