Pies czy kot?: kot Pomógł: 5 razy Wiek: 50 Dołączył: 07 Sty 2012 Posty: 694 Skąd: Radomsko
#48 Wysłany: 2012-09-09, 19:21
pytanko666 napisał/a:
No, po prawdzie to ta rezerwa potrzeba nie jest, ale wyglada fajnie i 'zadaje klasy'
Nooo z tym wyglądem to co kto lubi. Ja nie lubię mieć za dużo na tarczy
Jak już rezerwa jest komuś potrzebna, to już można byłoby ją z tyłu za deklem instalować - jak to robi Jeden Znany Ze Specyficznej Osłony Koronki Producent
Ale pewnie to też jest objęte jakimśtam patentem
Edit: Autokorekta, bo głupoty opowiadam. W atomacie to nie byłby chyba najlepszy pomysł...
Pies czy kot?: kot Pomógł: 3 razy Wiek: 37 Dołączył: 21 Cze 2011 Posty: 687 Skąd: Kraków
#50 Wysłany: 2012-09-09, 22:55
rybak, ta wskazówka tylko dodaje mu uroku, bez niej byłby mniej wyrazisty No ale właśnie dlatego, że jest specyficzna wywołuje emocje, tzn albo sie podoba albo nie, nie jest nijaka, obojętna
rybak, ta wskazówka tylko dodaje mu uroku, bez niej byłby mniej wyrazisty No ale właśnie dlatego, że jest specyficzna wywołuje emocje, tzn albo sie podoba albo nie, nie jest nijaka, obojętna
E tam, ja wole wkazowke co mi pokazuje godziny, od wywolywania emocji to mam w domu trzy kobity.
A ta mi nie wywoluje emocji, tylko mi sie nie podoba
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#53 Wysłany: 2012-09-10, 19:08
Dorian06 napisał/a:
Z tych co zaproponowałeś to Alpinist.
Proponowano Ci również Certine i Tissota.
To może takie:
Tissot jest OK (nawet bardzo OK, biorąc pod uwagę dekiel), ale słabo nadaje się jako EDC. Do garniaka - jak najbardziej, do jeansów - słabo. To typowy elegancik. Za to jak najbardziej mieści się w budżecie.
Certina to co innego. Bardzo popularny zegarek - i to całkiem zasłużenie. Do jeansów i do garniaka. Pasuje od biedy do wszystkiego, bardzo uniwersalny design. Pewnie przekracza nieco budżet, ale niedawno widziałem na sąsiednim forum jakąś używkę w bardzo dobrym stanie - może tędy droga.
Edit: jakbym już miał wybierać, to wziąłbym raczej Certinę DS-1 zamiast DS First
pozdrawiam
Narfas
Ostatnio zmieniony przez Narfas 2012-09-10, 19:15, w całości zmieniany 1 raz
Przy wyborze między ds-1 a first wziąłbym tego drugiego. Nie wyobrażam sobie zegarka EDC bez lumy przynajmniej na wskazówkach. Ale to tylko moje zdanie.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29450 Skąd: KrK
#55 Wysłany: 2012-09-10, 21:02
siero182 napisał/a:
Przy wyborze między ds-1 a first wziąłbym tego drugiego. Nie wyobrażam sobie zegarka EDC bez lumy przynajmniej na wskazówkach. Ale to tylko moje zdanie.
Ma jeszcze day date. WR 200m a w DS1 "tylko" 100m.
#56 Wysłany: 2012-09-10, 23:49
Certiny sa ladne, obie mi sie podobaja DS First jest jeszcze do odstania na innym forum w dobrej cenie, ale niestety obie mimo odpowiedniej dla mnie srednicy sa za dlugie - ponad 50mm...niedlugo jak czas pozwoli wybiore sie na dokladniejsze przymiarki i DS First i DS1
Wieciemoze jak to jest z zakupami z Amazona? Tam Hamilton w dobrej cenie lezy, ale nie wiem ile jest w tym 'ukytych' koszow, nawet nie wiemczy wysylaja do pl
Jak to z tym Amazonem jest?
Ratler Wściekły I Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Forumowy Pajacyków
Pies czy kot?: pies Pomógł: 36 razy Wiek: 52 Dołączył: 08 Lut 2012 Posty: 15991 Skąd: Zabrze
#57 Wysłany: 2012-09-11, 13:09
W ciągu ostatnich 3-4 dni było o Amazonie na forum. Przekop posty.
_________________ Bo każdy z nas ma tu jakąś swoją niszę. Jeden lubi kwarce, inny vintage. Inny tworzy tarcze sygnowane swoim inicjałem. I piękno pasji polega na tym, że wszyscy się tu mieszczą i wszyscy wzajemnie swoją pasję szanują.
Pomógł: 33 razy Dołączył: 08 Kwi 2011 Posty: 6275 Skąd: Warszawa
#58 Wysłany: 2012-09-11, 19:53
pytanko666, dodaj sobie co tam chcesz do koszyka na amazonie, zanim zlozysz zamowienie amazon zawsze podaje koncowa wartosc zamowienia - bedziesz wiedzial wtedy ile dokladnie.