Długo milczałem, szukalem, wiele okazji z WUSa przepadlo, czasami decydowaly minuty...koniec koncow nic nie zakupilem, wiem lipa, co prawda presji nie mam ogromnej, ale ilez mozna... Tak czy inaczej, Swieta za pasem i juz niechybnie trzeba cos zakupic co by wiare w Mikolaja i ducha swiat odzyskac
Nic nowego mnie jakos nie porwalo, bardziej przkonalem sie do Speedbirda 3, Hamilton troche zostal w tyle, na 'innym forum' ladne Muhle Glashutte sie pojawilo, nawet ladne...Ostatnio bardzo mocno do mnie sinn 556 gada...i tutaj pojawia sie pytanie, gdzie to zakupic mozna w jakiejs ludzkiej cenie?
Tak sobie jeszcze mysle, ze moze komus sie znudzil sinn, opatrzyl, nie gosci na nadgarstku tyle ile kiedys...szkoda zeby taki sikor zacny nie byl noszony
Muhle o ktorym mowa, niby ladny, ale chyba za bardzo sie swieci...kusi to, ze dostepny w PL i nie trzeba sie bawic... co sadzicie?
Ostatnio zmieniony przez pytanko666 2012-11-19, 22:22, w całości zmieniany 1 raz
Parę razy oglądałem różne Mühle i to świetne zegarki są, tylko wiecznie przekraczają budżet.
Ten też jest fajny, tylko wskazówki wydają mi się jakoś nieproporcjonalnie małe przy takiej tarczy, ale może jestem skrzywiony, bo ostatnio noszę głównie Seikacze.
W każdym razie: nosiłbym.
Przy okazji: gdzie to można obejrzeć/kupić w Polsce?
pozdrawiam
Narfas
pytanko666 [Usunięty]
#66 Wysłany: 2012-11-20, 00:36
Chyba w PL nie ma dystrybutora, do nabbycia od 'ludzi'. Masz racje wskazowki + uszy jakos tak noetypowo nietypowo to wyglada, ale z tego co pisza to Muhle w realu wygladaja znacznie lepiej niz na zdjeciach...
Pomógł: 24 razy Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 2866 Skąd: Poznań
#67 Wysłany: 2012-11-20, 00:43
pytanko666 napisał/a:
Chyba w PL nie ma dystrybutora, do nabbycia od 'ludzi'. Masz racje wskazowki + uszy jakos tak noetypowo nietypowo to wyglada, ale z tego co pisza to Muhle w realu wygladaja znacznie lepiej niz na zdjeciach...
Akurat uszy bardzo mi się podobają. Tylko wskazówki jakieś nie teges.
ale z tego co pisza to Muhle w realu wygladaja znacznie lepiej niz na zdjeciach...
...więc się postaraj obejrzeć go w realu, a nie licz na to, że to co widzisz na zdjęciach naprawdę jednak wygląda inaczej!
Wydajesz cały swój budżet - pamiętaj o tym!
_________________ Były starszy szeregowy Wintergreen był to złośliwy gnojek, który znajdował zadowolenie w swojej bezsensownej pracy.
Blaz [Usunięty]
#69 Wysłany: 2012-11-20, 08:13
Akurat to Muhle mi się nie podoba, ale potwierdzam, że w realu one wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Miałem jednego i bardzo sobie go chwaliłem. Świetny pilocik, bardzo mocna luminova, wykonanie ponadprzeciętne.
Pies czy kot?: kot Pomógł: 101 razy Dołączył: 09 Wrz 2012 Posty: 29450 Skąd: KrK
#70 Wysłany: 2012-11-20, 10:08
To Muhle jest na bazarku sąsiedniego forum.
#71 Wysłany: 2012-11-20, 19:44
Dokładnie tak, dlatego znajduje sie w kregu zainteresowania
edit:
Wiecie gdzie w przyjaznej cenie dostac Sinna 556? I tak przekrocze budzet, ale przynajmniej w sensowny sposob...
[ Dodano: 2013-02-23, 21:38 ]
yupiiii temat do zamkniecia, zdecydowalem sie na SB III. Kupilem nowego prosto od Eddiego, przesylka odebrana pod koniec stycznia. Teraz po fakcie sadze, ze moglem oszczedzic sobie kilku miesiecy poszukiwania i kupic SB III w pazdzierniku, jak tylko znow pokazaly sie na Timefactors
Nie bede pisal recenzji, bo jest kilka fajnych wyczerpujacych temat na necie, jak czas pozwoli to wrzuce tylko kilka fotek.
Ogolnie jestem bardzo zadowolony z zakupu, wskazowka godzinowa, ktora na zdjeciach srednio mi pasowala w realu wyglada swietenie i ulatwia (przynajmniej mnie, osobie przyzwyczajonej do zegarkow elektronicznych) odczytanie czasu, patrze i wiem (w sinnie 556 byl ten problem z musilem troche 'odszyfrowywac' godzine co nie bylo ani przyjemne, ani wygodne).
O bransolecie nie bardzo sie wypowiem, bo poki co lezy w pudelku, wyglada dobrze i rzeczywisce wydaje sie byc bardzo dobrej jakosci, kiedy chodzilem po sklepach i porownywalem z innymi bransami to ta od SB III sprawiala wrazenie solidniejszej tak czy inaczej zdecydowanie wole paski i na pasku nosze. Pasek tez od TF; nie mialem kontaktu z paskami 'drogimi', ten kupilem, zeby sprawdzic jak bedzie zegarek wygladal na pasku, okazalo sie ze pasek tez jest OK, pierwsze 3-4 dni musial sie troche 'rozbic' bo byl ciut twardy, teraz po 3 tygodniach jest mieciutki i nosi sie bardzo przyjemnie.
Moj sikor lapie 2-3 s na dobe.
W skrocie, jak ktos sie waha (tak jak ja sie wahalem) czy kupic SB 3 czy nie to z czystym sumieniem moge polecic zarowno zegar jaki i firme Timefactors. Interesty z Eddiem Plattsem to, jak mawia moja luba - cud, miod, orzeszki - kontakt, serwis, przesylka, etc...Dodam tylko ze zagar zamowilem w nocy ze srody na czwartek, odebralem w piatek okolo 15.
Panowie (i panie, jesli takowe pisaly w tym poscie), serdeczne dzieki za pomoc w wyborze i za wszystkie dobre (albo prawie dobre ) rady.
Na zakonczenie powiem, ze mam taki cichy plan zrobienia sobie nowego brazowego paska, tylko nie wiem skad dorwac klamerki i sprzaczki, znacie moze jakies dobre zrodlo?
Oto zrodlo mej radosci (tak wiem, zdjecie wola o pomste do nieba, ale to tak na szybko)
Ostatnio zmieniony przez pytanko666 2012-11-27, 22:51, w całości zmieniany 1 raz