Pomógł: 112 razy Wiek: 47 Dołączył: 09 Lut 2010 Posty: 37156 Skąd: Bone China
#2 Wysłany: 2010-04-13, 19:20
Ja wygralem aukcje z Hercem za jakies 24,99 $ wysylka free , czytalem troche Wus i z tego co przeczytalem to Herc ma szklo z jakas powloka - koledzy z zagranicy nie wiedza co to czy to AR , jest tak ze pod odpowiednim kontem patrzenia w Hercu szklo mieni sie na niebiesko , W Orkinie nie ma takiego efektu , Herc z tego co pisze na stronce moze zrobic na zamowienie tarcze z kazdym napisem , bardzo mozliwe ze tak powstala Orkina .
Zdania sa podzielone - dobryu zegarek za ta cene , sa glosy ze koperta nie jest stalowa , jak dojdzie to zobacze co to za cudo
TiWi ma Orkinę. Macalem. Fajna. Owszem, widać że to zegarek tańszy, ale bez przesady. W środku sprawdzony wołek roboczy, zaś wskazówki - są identyczne jak w Mezalians Fliegerze. Koperta trochę gorzej lezy, ale jest OK, mnie podleciał!
Herc nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem !
maciek [Usunięty]
#5 Wysłany: 2010-04-13, 19:29
a ręcznie można toto nakręcać? Bo na rotomat nie mam.
a ręcznie można toto nakręcać? Bo na rotomat nie mam.
Tak. Wszstkie chińskie automaty mają dokręcanie. Przynajmniej te co mam/widziałem.
maciek [Usunięty]
#8 Wysłany: 2010-04-13, 19:35
, czyli jedyną różnicą jest tajemniczo mieniące się szkło HERCA. Tylko nie jestem pewien, czy przy takim gigantyźmie całości jakiekolwiek połyskiwania są wskazane...
Edzia: no i zauważyłem różnicę! HERC ma to straszliwe motylkowe zapięcie, którego nie cierpię. A z drugiej strony doświadczenie po portugalczyku wskazuje, że i tak pasek będzie do wyrzucenia. Zaraz zabiorą mnie do Tworek.
Ostatnio zmieniony przez maciek 2010-04-13, 19:40, w całości zmieniany 1 raz
Przyjrzałem się trochę kopercie Orkiny i skrobnąłem ją w niewidocznym miejscu.
Wydaje się, że stalowa. W każdym razie na pewno nie mosiężna i chromowana,
bo nie widać, żeby jakaś inna warstwa wyłaziła pod spodem.
_________________ Bawią się wszyscy?
bow Klon Właściciela Pola Ryżowego Wujek/Zbok brązowy
Zapięcie nie jest najwyższej próby, to fakt.
Pasek natomiast jest całkiem fajny, tyle że zwęża się od pewnego miejsca, co do mnie strasznie nie przemawia. Trzeba go wymienić na klamrę i będzie dobrze. Aha, wymiana na klamrę wymaga wycięcia miejsca na języczek.
Można ręcznie nakręcać, chociaż mój egzemplarz wymaga smarowania lub regulacji, bo mu ciężko wahnik chodzi i ma rezerwę mocy na kilka godzin.
Hotwax - jak pukam w koperę to mi wychodzi, że stal