Poprzedni temat «» Następny temat
Czy ktoś zna współczesne białoruskie łucze?
Autor Wiadomość
adulis
Kulis

#1  Wysłany: 2013-05-27, 19:59   Czy ktoś zna współczesne białoruskie łucze?

Witam
Czy ktoś miał styczność ze współczesnymi wyrobami fabryki z Mińska.
Znalazłem taki model dostępny na http://allegro.pl/lucz-15...3267751906.html
Interesuje mnie opinia na temat jakości wykonania oraz mechanizmu napędzającego ten zegarek. Przypuszczam, że jest to "damski" mechanizm 1801.1. Czy ktoś go zna?

Toyota
Prezes Uncle Bens'a
WhiskyBetaTester

Pies czy kot?: kot
 #2  Wysłany: 2013-05-27, 20:08   

W moim jednowskazówkowym na 100% siedzi damka. Cyka, nie późni, nie spieszy...choć raz coś mu się stało ale po rozładowaniu sprężyny i nakręceniu wróciło do normy

turbiss
Kierownik Pola Ryżowego

#3  Wysłany: 2013-05-27, 20:17   

Łucza zanabyłem jakieś 3 lata temu z zegareczka jestem zadowolony jest na dokładnym
(w miarę ) chodzie pasek lepszy od kinskiego smoka .
a sama transakcja u tego sprzedawcy przebiegła bezproblemowo facet sympatyczny i zorientowany czym handluję :))
Sam się zastanawiam nad tym jedno wskazówkowcem ale chciałbym go wcześniej obejrzeć w realu

koroshi
Ryżowy

#4  Wysłany: 2013-05-28, 00:12   

Ech Toyota, i cały misterny czar w pizdu...
Ja to sie boje swojego otwierać żeby tej puszki po konserwach nie pogiąć. Z tego werku to na kizi spinki do mankietów robią :głową w mur: Ostatnio sprawdzałem rezerwę chodu, wyszło 30h.
Zdrożały o 100k rubli a i tak za te pieniądze (ok 120pln bezposredniio w Minsku) nie ma lepszego jednowskazówkowca!
Niestety na tych bebechach chyba robią sporą część obecnej produkcji. A najbardziej mnie wpienia plasticzana uszczelka między szkłem a kopertą :facepalm: .
Ostatnio nawet pojawiły się inne wersje kolorystyczne ale do białego nie maja startu...

Zatem adulis jeżeli Ci się podoba ten podlinkowany z alledrogo to bier, ale to raczej "jakoś" niż "jakość". Nie daj sie nabrać na "Właścicielem 48% akcji Mińskiej Fabryki Zegarków ŁUCZ jest szwajcarska manfaktura FRANCK MULLER GENEVE." Bo tu się można ześmiać ze śmiechu :D
Ostatnio zmieniony przez koroshi 2013-05-28, 00:13, w całości zmieniany 1 raz  

Szymon
[Usunięty]

#5  Wysłany: 2013-05-28, 06:00   

koroshi napisał/a:
Nie daj sie nabrać na "Właścicielem 48% akcji Mińskiej Fabryki Zegarków ŁUCZ jest szwajcarska manfaktura FRANCK MULLER GENEVE." Bo tu się można ześmiać ze śmiechu

Ale jak pieknie wyglądałoby na tym plasticzanym czymś centrującym mechanizm: "designed by Franck Muller Geneve" :D

Oglądałem jakiś czas temu jakiegoś Łucza. Też na tej samej damce i tak jak mówi koroshi - jakoś. Tyłka to nie urywa pod kątem wykonania, ale za taką cenę to w miarę poprawny zegarek. Ten który podlinkowałeś wygląda całkiem ciekawie. Minusem jest chromowana koperta - tak wynika z opisu, bo podkreślili, że dekiel jest stalowy.

Odpowiedz do tematu