#1 Wysłany: 2013-05-27, 19:59 Czy ktoś zna współczesne białoruskie łucze?
Witam
Czy ktoś miał styczność ze współczesnymi wyrobami fabryki z Mińska.
Znalazłem taki model dostępny na http://allegro.pl/lucz-15...3267751906.html
Interesuje mnie opinia na temat jakości wykonania oraz mechanizmu napędzającego ten zegarek. Przypuszczam, że jest to "damski" mechanizm 1801.1. Czy ktoś go zna?
Pies czy kot?: kot Pomógł: 19 razy Wiek: 47 Dołączył: 07 Lis 2012 Posty: 6680 Skąd: North
#2 Wysłany: 2013-05-27, 20:08
W moim jednowskazówkowym na 100% siedzi damka. Cyka, nie późni, nie spieszy...choć raz coś mu się stało ale po rozładowaniu sprężyny i nakręceniu wróciło do normy
Pomógł: 8 razy Wiek: 47 Dołączył: 21 Lut 2012 Posty: 1612 Skąd: Wielka Wies
#3 Wysłany: 2013-05-27, 20:17
Łucza zanabyłem jakieś 3 lata temu z zegareczka jestem zadowolony jest na dokładnym
(w miarę ) chodzie pasek lepszy od kinskiego smoka .
a sama transakcja u tego sprzedawcy przebiegła bezproblemowo facet sympatyczny i zorientowany czym handluję
Sam się zastanawiam nad tym jedno wskazówkowcem ale chciałbym go wcześniej obejrzeć w realu
Pomógł: 3 razy Wiek: 53 Dołączył: 04 Gru 2012 Posty: 321 Skąd: ...z Łodzi pochodzi.
#4 Wysłany: 2013-05-28, 00:12
Ech Toyota, i cały misterny czar w pizdu...
Ja to sie boje swojego otwierać żeby tej puszki po konserwach nie pogiąć. Z tego werku to na kizi spinki do mankietów robią Ostatnio sprawdzałem rezerwę chodu, wyszło 30h.
Zdrożały o 100k rubli a i tak za te pieniądze (ok 120pln bezposredniio w Minsku) nie ma lepszego jednowskazówkowca!
Niestety na tych bebechach chyba robią sporą część obecnej produkcji. A najbardziej mnie wpienia plasticzana uszczelka między szkłem a kopertą .
Ostatnio nawet pojawiły się inne wersje kolorystyczne ale do białego nie maja startu...
Zatem adulis jeżeli Ci się podoba ten podlinkowany z alledrogo to bier, ale to raczej "jakoś" niż "jakość". Nie daj sie nabrać na "Właścicielem 48% akcji Mińskiej Fabryki Zegarków ŁUCZ jest szwajcarska manfaktura FRANCK MULLER GENEVE." Bo tu się można ześmiać ze śmiechu
Ostatnio zmieniony przez koroshi 2013-05-28, 00:13, w całości zmieniany 1 raz
Szymon [Usunięty]
#5 Wysłany: 2013-05-28, 06:00
koroshi napisał/a:
Nie daj sie nabrać na "Właścicielem 48% akcji Mińskiej Fabryki Zegarków ŁUCZ jest szwajcarska manfaktura FRANCK MULLER GENEVE." Bo tu się można ześmiać ze śmiechu
Ale jak pieknie wyglądałoby na tym plasticzanym czymś centrującym mechanizm: "designed by Franck Muller Geneve"
Oglądałem jakiś czas temu jakiegoś Łucza. Też na tej samej damce i tak jak mówi koroshi - jakoś. Tyłka to nie urywa pod kątem wykonania, ale za taką cenę to w miarę poprawny zegarek. Ten który podlinkowałeś wygląda całkiem ciekawie. Minusem jest chromowana koperta - tak wynika z opisu, bo podkreślili, że dekiel jest stalowy.