Poprzedni temat «» Następny temat
Citizen Eco-Drive Nighthawk
Autor Wiadomość
Jack Yeager
Ryżowy
głowa w chmurach

Pies czy kot?: pies
 #31  Wysłany: 2013-11-24, 21:16   

Pyszności. A ten suwak logarytmiczny wygląda solidniej niż w moim (JY0080-62E). Mam jakiś tandetny plastik :(

http://my.flightmemory.com/jsiminski /

Spam
[Usunięty]

#32  Wysłany: 2013-11-24, 21:56   

Jack Yeager napisał/a:
A ten suwak logarytmiczny wygląda solidniej niż w moim

...Kumotres... ja co prawda matematykę zdawałem na maturze... pisemnie i ustnie... ale jakie jest praktyczne zastosowanie tego suwaka :?: ... może nie w życiu codziennym dla przeciętnego zjadacza chleba... ale :?: hmmm

Strzała
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu

#33  Wysłany: 2013-11-24, 21:58   

Wydaje mi się, że akurat przydatność suwaka logarytmicznego jest ostatnim kryterium jakim kierują się nabywcy tych Citizenów :D

Spam
[Usunięty]

#34  Wysłany: 2013-11-24, 22:02   

Strzała napisał/a:
Wydaje mi się, że akurat przydatność suwaka logarytmicznego jest ostatnim kryterium jakim kierują się nabywcy tych Citizenów :D

...domyślam się :D ale akurat pytam ponieważ poważnie myślę nad jakimś chrono sicury... na razie tylko myślę bo o okazję w moim rozumieniu nie jest łatwo... a tam suwak jest na zewnętrznym obrotowym bezelu... no i właśnie... ktoś zapyta po co :?: a ja odpowiem, że aby było ładniej... i wstyd będzie... w takim 3133 jest skala tele... to przynajmniej wiem jak użyć podczas burzy... a tu...

Borewicz
Prezes Uncle Bens'a

#35  Wysłany: 2013-11-24, 23:21   

Teoretycznie można tym obliczać proste równania, wyliczać średnie spalanie, dystans itp. Pewnie nikt tego nie będzie tego robił planując wycieczkę z Łodzi do Poznania, ale bajer jest. Lotnicy pewnie potrafią z tego korzystać na co dzień.

Ja przerobiłem każde obliczenie zgodnie z instrukcją... I ni w ząb nie potrafię tego powtórzyć! :))

Przydatności mojego suwaka w Jaszcząbiu będę bronił jak Niepodległości! ;)

Jan Oborniak

Jack Yeager
Ryżowy
głowa w chmurach

#36  Wysłany: 2013-11-24, 23:38   

Strzała napisał/a:

Mi się przydaje. Bardzo prosto obliczać proporcje i przeliczać jednostki. Km na mile i litry na galony w odniesieniu do wagi paliwa.

Ale ja pare razy latałem z kumplem Cessną jako nawigator, więc nie jestem chyba przeciętnym nabywcą :P

Edyta

Suwak to własciwie to samo co E6B

Ostatnio zmieniony przez Jack Yeager 2013-11-24, 23:40, w całości zmieniany 1 raz  

Z_bych
Koneser chińskiego majeranku
Morda Zdradziecka

#37  Wysłany: 2013-11-25, 09:47   

Zającu wystarczy, że z mądrą miną powiesz, że to suwak logarytmiczny! I dodasz: "Chyba nie muszę tłumaczyć do czego służy suwak logarytmiczny???"

To zazwyczaj wystarcza :D
Ostatnio zmieniony przez Z_bych 2013-11-25, 09:47, w całości zmieniany 1 raz  

goTomek
Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu
Poprawny niepoprawny

#38  Wysłany: 2013-11-25, 10:31   

No chyba że trafisz na blądynkę, która z rozbrajającym uśmiechem odpowie, że mógłbyś wytłumaczyć :P
Ale wtedy w zasadzie możesz pleść co ci się podoba, ewentualnie odpowiedzieć że to narzędzie do obliczania oporu suwaków przy rozpinaniu :twisted: :D

Spam
[Usunięty]

#39  Wysłany: 2013-11-25, 13:10   

:))

Dorian06
King of chinese maierans
Prezes KSF

Pies czy kot?: kot
 #40  Wysłany: 2013-11-26, 09:14   

Daito napisał/a:
...Na bransolecie mi nie zależy bo nie lubię kajdanów i pewnie i tak wyladuje w szufladzie...

Nie rób tego błędu. Pasek jest delikatnie mówiąc do doopy. A przy odsprzedaży masz asa (nowy kajdan) w rękawie :))
Ja nosiłem na czarnej gumie i oczywiście na kajdanie.
A jeśli się zastanawiasz który wybrać to tylko czarny. Havana to taki "sprany" brąz. :(
Miałem obydwa w tym samym czasie.

Daito
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego

#41  Wysłany: 2013-11-26, 15:52   

Dorian06 napisał/a:
Daito napisał/a:
...Na bransolecie mi nie zależy bo nie lubię kajdanów i pewnie i tak wyladuje w szufladzie...

Nie rób tego błędu. Pasek jest delikatnie mówiąc do doopy. A przy odsprzedaży masz asa (nowy kajdan) w rękawie :))
Ja nosiłem na czarnej gumie i oczywiście na kajdanie.
A jeśli się zastanawiasz który wybrać to tylko czarny. Havana to taki "sprany" brąz. :(
Miałem obydwa w tym samym czasie.

Nie no - nie napisałem że wywalę kajdan tylko ze pieczołowicie przechowam w szufladzie... raz już zrobiłem błąd i odsprzedałem bransoletę od jednego z posiadanych zegarków i ... więcej takiego babola nie zrobię...
Ale nic nie poradzę na ro ze nie lubię za dużo złomu na łapie jakoś mnie od razu ściąga "na lewo", tak że zegar z bransoletą zakładam tylko jak idę się ważyć... przynajmniej jest na co zwalić... :))

Jack Yeager
Ryżowy
głowa w chmurach

#42  Wysłany: 2013-11-26, 16:54   

[quote="Daito"][quote="Dorian06"]
Daito napisał/a:
...Na bransolecie mi nie zależy bo nie lubię Nie no - nie napisałem że wywalę kajdan tylko ze pieczołowicie przechowam w szufladzie... raz już zrobiłem błąd i odsprzedałem bransoletę od jednego z posiadanych zegarków i ... więcej takiego babola nie zrobię...
Ale nic nie poradzę na ro ze nie lubię za dużo złomu na łapie jakoś mnie od razu ściąga "na lewo", tak że zegar z bransoletą zakładam tylko jak idę się ważyć... przynajmniej jest na co zwalić... :))

Ciekawe, bo ja mam dokładnie odwrotnie. W Poljocie i Zaritronie mam paski i w sumie za nimi nie przepadam, bo są wąskie, a zegarek na nich wygląda jak damski.

To chyba kwestia preferencji wyłącznie.

pifko

Daito
Właściciel Krajowego Kartelu Ryżowego

#43  Wysłany: 2013-11-26, 17:04   

Jack Yeager napisał/a:

Ciekawe, bo ja mam dokładnie odwrotnie. W Poljocie i Zaritronie mam paski i w sumie za nimi nie przepadam, bo są wąskie, a zegarek na nich wygląda jak damski.

To chyba kwestia preferencji wyłącznie.

pifko

No raczej tylko i wyłącznie preferencji, bransoleta w zasadzie nie jest zła i do tego na pewno bardziej higieniczna niż pasek, ale... do jednego zegarka mam 11 rożnych pasków... a z bransoletami to już by ten numer nie przeszedł... :))

pifko

Jack Yeager
Ryżowy
głowa w chmurach

#44  Wysłany: 2013-11-26, 17:12   

A to zupełnie inna kwestia...Może też w tych nowocześniejszych zegarkach można szerokie paski zakładać.

Z Vintagami czuję się dość...nieswojo.

No ale o Nighthawku temat, nie siejmy już off-topicu :)

Emre
Kierownik Pola Ryżowego

#45  Wysłany: 2014-05-23, 17:50   

Orientuje się ktoś gdzie teraz jest najlepsza cena na jastrzębia... ;)

Usługi finansowe dla firm. Kredyt, Leasing, Faktoring. Info -> PW

Odpowiedz do tematu