Poprzedni temat «» Następny temat
czy sumo jest warte grzechu?
Autor Wiadomość
k-kapusta
[Usunięty]

#16  Wysłany: 2014-02-13, 21:49   

Moim skromnym zdaniem,jak najbardziej jest warte grzechu-oczywiście za 1600-1800 zł :)) ,ma klasę i zawsze wygląda ponadczasowo-porównanie wcześniej z monsterem to jakieś nieporozumienie,bo jakościowo to przepaść!Jak by dali ceramiczny wkład bezela to po prostu petarda! cool

Spinner
burak i melepeta

#17  Wysłany: 2014-02-13, 21:51   

Oczywiście - z Monsterem to go ślepy może jedynie porównać (chociaż Monstery b. lubię)... Zajefajny zegar - imho tylko w wersji niebieskiej ;) ;)

cool
Instagram: Spinnerslife

berberys
Ryżowy

#18  Wysłany: 2014-02-13, 22:25   

Spinner napisał/a:
Oczywiście - z Monsterem to go ślepy może jedynie porównać (chociaż Monstery b. lubię)... Zajefajny zegar - imho tylko w wersji niebieskiej ;) ;)

Obrazek

cool

Wymienię za pomarańczowego monstera...
Opla sprzedam... :)) :D :P

bofff
Właściciel Pola Ryżowego

Pies czy kot?: pies
 #19  Wysłany: 2014-02-13, 23:07   

no nic, to pytanie musi paść po przeczytaniu wątku, jest tu kto (w Warszawie) w posiadaniu Sumo i rzucić okiem dać chętny? na PW pls (viewer discretion is adviced :)) )

koroshi
Ryżowy

#20  Wysłany: 2014-02-14, 01:35   

beceen napisał/a:
cipka... facepalm
to se kup citizena, bedziesz mial majtki do kompletu, jak taki wstydliwy :złośliwiec:

+100 :)) pifko pifko pifko

revolta
Prezes Uncle Bens'a

#21  Wysłany: 2014-02-14, 05:02   

Apa13 napisał/a:
Nigdy go nie mialem, ale zauważyłem, ze u wiekszosci posiadaczy po pewnym czasie sprzedaje. Dla mnie jest on super wykonany, klasyczny, spójny, w spokojnej stylistyce, no i tu te ale, nudny. Lezy na nadgarstku, jak przyklejony.
Moze Revolta wiecej napisze o plusach sumo :-P

Coz moge powiedziec hmmm gonilem za tym zegarkiem dwa lata ( brak funduszy ) przez dwa lata zachwycałem sie nim na fotach pozniej bałem sie ze na zywca to nie bedzie to , odezwal sie Dorian06 ze ma dwa i chce sie pozbyc jednego , po zmolestowaniu go cenowo ( ciezki zawodnik :głową w mur: ) ale udało sie , wreszcie kupilem , przyjechał , otwieram pudło ..... i jestem super zadowolony odpowiednia wielkosc jak dla mnie ( 19 cm nadgarstek ) nie przeszkadza pod kurtka bluza , koronka nie wbija sie w łape , bardzo dobrze lezy , czytelny , no moglbym wymieniac plusy caly czas , minusy ? nie widze narazie moze kiedys :))

pdrog
Właściciel Kilku Fabryk Ryżu
aerofłot

#22  Wysłany: 2014-02-14, 08:46   

k-kapusta napisał/a:
porównanie wcześniej z monsterem to jakieś nieporozumienie,bo jakościowo to przepaść!

:popcorn: nieporozumienie?? :popcorn:
...w którym miejscu jest ta PRZEPAŚĆ????
......

[ Dodano: 2014-02-14, 08:50 ]
Spinner napisał/a:
Oczywiście - z Monsterem to go ślepy może jedynie porównać

bez przesady...pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów)...to dlaczego tylko ślepy może porównać??? ...cóż takiego och-ach wyjątkowego ma sumo... hmmm
Ostatnio zmieniony przez pdrog 2014-02-14, 08:47, w całości zmieniany 1 raz  

k-kapusta
[Usunięty]

#23  Wysłany: 2014-02-14, 09:43   

......

bez przesady...pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów)...to dlaczego tylko ślepy może porównać??? ...cóż takiego och-ach wyjątkowego ma sumo... hmmm [/quote]

Ano samo przejście z powierzchni polerowanych na szczotkowane,wykonanie bezela,wskazówki,tarcza,nawet sam dekielek-to szczegóły które robią różnice.Nie mam nic do monstera-to dobry czasami za drogi zegarek (miałem cztery w różnych konfiguracjach i nie zagadał) ale tylko tyle. :foch:
Ostatnio zmieniony przez k-kapusta 2014-02-14, 10:27, w całości zmieniany 1 raz  

Deco79
Właściciel Pola Ryżowego

Pies czy kot?: kot
 #24  Wysłany: 2014-02-14, 09:49   

pdrog napisał/a:

pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów

Rozumiem, że Seiko MM300 też Ci się nie podoba :shock:

A wracając do tematu to niebieskie Sumo chodzi za mną od dawna i pewnie kiedyś kupię :)
Casio: G-9300

Rudolf

#25  Wysłany: 2014-02-14, 09:57   

Mi się Sumiak podoba , choć niestety nie było mi dane posiadać tego zegarka .

pdrog
aerofłot

#26  Wysłany: 2014-02-14, 09:57   

Deco79 napisał/a:
pdrog napisał/a:

pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów

Rozumiem, że Seiko MM300 też Ci się nie podoba :shock:
[url=http://i816.photobuc...d90.jpg]Obrazek[/URL]

A wracając do tematu to niebieskie Sumo chodzi za mną od dawna i pewnie kiedyś kupię :)

...no przykro mi...ale nie podoba się :oops: :oops:

[ Dodano: 2014-02-14, 10:05 ]
k-kapusta napisał/a:
pdrog napisał/a:
......

bez przesady...pomijając drobny szczegół, ze sumo mi sie po prostu nie podoba (nie cierpię kropkowatych indeksów)...to dlaczego tylko ślepy może porównać??? ...cóż takiego och-ach wyjątkowego ma sumo... hmmm

Ano samo przejście z powierzchni polerowanych na szczotkowane,wykonanie bezela,wskazówki,tarcza,nawet sam dekielek-to szczegóły które robią różnice.Nie mam nic do monstera-do dobry czasami za drogi zegarek (miałem cztery w różnych konfiguracjach i nie zagadał) ale tylko tyle. :foch:

IMO wskazówki i tarcza w monsterze wyglądają lepiej, tak jak i bransoleta. Co do szczegółów takich jak przejścia powierzchni polerowanych w szczotkowane to się zgodzę, dekielek mnie nie rusza....ale nadal nie widzę przepaści...drobne różnice w detalach tak, ale niekoniecznie na korzyść sumo...

Wori
Kulis

#27  Wysłany: 2014-02-14, 10:21   

pdrog, no nie wiem czy takie detale. Mając Sumo i Monstera w jednym czasie. Sumo było wykonane o niebo lepiej. Nie stwierdziłem tego ja, ale również znajomi porównując te zegarki.

k-kapusta
[Usunięty]

#28  Wysłany: 2014-02-14, 10:24   

Deco79-no mógłbyś się bardziej postarać!Następnym razem lepsze zdjęcie poproszę plask ,choć nawet na takim widać że to coś wspaniałego! pifko

beceen
Prezes Uncle Bens'a
czarny brat

#29  Wysłany: 2014-02-14, 10:24   

mnie nie bylo wsrod Twoich znajomych, co sprawia, ze argument ad populum upada :złośliwiec:

muchacho_

#30  Wysłany: 2014-02-14, 10:28   

pdrog napisał/a:
IMO wskazówki i tarcza w monsterze wyglądają lepiej, tak jak i bransoleta. Co do szczegółów takich jak przejścia powierzchni polerowanych w szczotkowane to się zgodzę, dekielek mnie nie rusza....ale nadal nie widzę przepaści...drobne różnice w detalach tak, ale niekoniecznie na korzyść sumo...

Nie wiem czy widziales oba zegarki na zywo, mam oba i roznica jest naprawde spora.

- koperta o wiele bardziej skomplikowana i lepiej wykonczona w sumo
- bransoleta jest po prostu lepiej wykonana w sumo. Na zdjeciach tego nie widac, ale w reku to czuc. Jedynie zapiecie jest takie samo w sumo jak i w monsterze.
- praca bezela w sumo jest duzo plynniejsza niz w monsterze
- jezeli chodzi o tarcze i wskazowki to ciezko mi sie wypowiedziec jednoznacznie. Kwestia gustu, podoba mi sie jeden i drugi design

Sumo jest po prostu drozszym zegarkiem i to widac. Nawet moja zonka, ktora nie bardzo orientuje sie w cenach moich zegarkow uwaza sumo za jeden z najladniejszych w mojej kolekcji ;)

Odpowiedz do tematu