goTomek Klon Właściciela Kilku Fabryk Ryżu Poprawny niepoprawny
Pomógł: 102 razy Wiek: 56 Dołączył: 07 Sty 2013 Posty: 15148 Skąd: z okolicy
#35 Wysłany: 2014-12-13, 21:37
Głos na Orisa bo mi sie bardzo podoba
DS-1 taki EDC z bardziej sportowym zacięciem, a z opcją garniturową to Tissot chyba, bardzo podoba mi się jego wintydżowe logo
Ja do takich zastosowań, czyli EDC do biura z opcją garniaka se mam lonżina
A bardziej EDCowy, a mniej garniturowy może być Conquest:
_________________ Some of them want to abuse you
Some of them want to be abused
#38 Wysłany: 2014-12-13, 21:57
Widzę, że jak na razie obie Cytryny na prowadzeniu.
Ta Mewka, co ją zaproponował Alamos, bardzo fajna również z uwagi na koszty, ale jak już wspomniałem interesuje mnie czarna tarcza, a to z dlatego, że mam dużo zegarków z jasną tarczą i ewidentnie brakuje w zestawie czarnego.
Ten Seiko co wkleił flight bardzo fajny. Czy ktoś wie ile to to kosztuje i gdzie nabyć?
Pomógł: 4 razy Wiek: 38 Dołączył: 13 Sie 2012 Posty: 771 Skąd: Mazowsze
#39 Wysłany: 2014-12-13, 22:03
Zagłosowałem na DS-1 ale i Oris wg mnie da radę.
Ja dołożę jeszcze swoją cegiełkę:
Michał napisał/a:
pdrog napisał/a:
a może alpinist sarb 17...EDC i do garnituru też wstydu nie ma.
zielona tarcza do garnituru?
Wszystko się da - po pierwsze ta tarcza wieczorową porą albo przy słabym sztucznym świetle wcale nie wygląda na zieloną, po drugie ja swojego zestawiłem eksperymentalnie z ciemnobrązowym garniakiem i butami (a zegarek na brązowym pasku) i wg mnie całkiem fajnie zagrało a już większość zestawów koordynowanych 017 spokojnie udźwignie.
Jeśli ktoś nie jest wybitnym purystą to polecam.
_________________ Nie mam problemu z alkoholem. Mam problem z pieniędzmi na alkohol.
Moim zdaniem,po prostu, potrzebujesz dwa zegarki: EDC i garnitura. Jak niezbyt często potrzebna Ci garnitura, to kup niezbyt drogi. To nic złego mieć dwa zegarki Nie ma sensu upierać się, że istnieje uniwersalny zegarek.
Pomógł: 2 razy Wiek: 44 Dołączył: 07 Maj 2011 Posty: 480 Skąd: Tarnobrzeg
#42 Wysłany: 2014-12-13, 23:56
Ale ja mam typowego garniaka - Atlantic Worldmaster z jasną tarczą i złotymi indeksami z lat 80-tych.
Chciałbym teraz zegarek głównie na co dzień, do pracy (biuro), do marynarki i tylko sporadycznie do garnituru dlatego napisałem EDC z opcją (tylko) garniturową.
Ty Glycinki warte rozpatrzenia - thanx.
Z zaproponowanych głos na Tissota, ale Seiko SARX też świetne i naprawdę warte rozważenia.
Co do Glycine, to dla mua lepsza jest odmiana w zlocie i z antracytową tarczą, a cenę potarguj, to budżetu mocno nie przekroczysz.